• US: +1 347 223 5853   UK: +44 20 8 1234 790
  • Live Chat

Various Script Support

  •  admin
  •  Jul 27, 2019

Host any script you can think of

Our shared hosting supports the following programming languages: PHP, Perl, CGI, ASP.NET, Python and Ruby.

PHP

PHP is the best-known internet programming language and also the cheapest. Open-source scripts are mostly in PHP like the 1-click programs from Zacky tools (WordPress, Joomla, Opencart, Zencart …)

PHP: Hypertext Preprocessor (or PHP) originally stood for Personal Home Page. It is a general purpose programming language designed by Rasmus Lerdorf in 1994 for web development. The implementation is currently done by The PHP Group.

Ways to Run PHP
– with a command-line interface (CLI)
– embedded in HTML code
– combined with various web template systems, web content management systems and web frameworks.

PHP code is usually handled by a PHP interpreter implemented as a module in a web server. The web server outputs the results of the interpreted and executed PHP code, which can be any type of data, such as generated HTML code or binary image data. PHP can also be used for many programming tasks outside of the web context, such as standalone graphics applications and robotic control with drones.

The standard PHP interpreter powered by the Zend Engine is free software released under the PHP license. PHP has been widely ported and can be deployed for free on most web servers on almost any operating system and platform.

The PHP language evolved without a written formal specification or standard until 2014, followed by a formal PHP specification.

Perl

Perl is een familie van twee hoogwaardige, geïnterpreteerde, dynamische programmeertalen op hoog niveau. “Perl” verwijst meestal naar Perl 5, maar het kan ook verwijzen naar de opnieuw ontworpen “zustertaal”, Perl 6. [8]

Hoewel Perl officieel geen acroniem is, [9] zijn er verschillende backronyms in gebruik, waaronder “Practical Extraction and Reporting Language”. [10] Perl werd oorspronkelijk ontwikkeld door Larry Wall in 1987 als een universele Unix-scripttaal om het verwerken van rapporten eenvoudiger te maken. [11] Sindsdien heeft het veel veranderingen en herzieningen ondergaan. Perl 6, dat begon als een herontwerp van Perl 5 in 2000, evolueerde uiteindelijk naar een afzonderlijke taal. Beide talen worden onafhankelijk ontwikkeld door verschillende ontwikkelingsteams en lenen vrijelijk ideeën van elkaar.

De Perl-talen lenen functies van andere programmeertalen, waaronder C, shell-script (sh), AWK en sed; [12] Wall verwijst ook naar BASIC en Lisp in de inleiding tot Learning Perl (Schwartz & Christiansen) enzovoort. [13 ] Ze bieden tekstverwerkingsfaciliteiten zonder de willekeurige datalengtelimieten van veel hedendaagse Unix-opdrachtregelprogramma’s, [14] die het manipuleren van tekstbestanden vergemakkelijken. Perl 5 werd eind jaren negentig wijdverspreid als een CGI-scripttaal, deels vanwege de dan onovertroffen reguliere expressie en string parsing-mogelijkheden. [15] [16] [17] [18]

Naast CGI wordt Perl 5 gebruikt voor systeembeheer, netwerkprogrammering, financiën, bio-informatica en andere toepassingen, zoals voor GUI’s. Het heeft de bijnaam ‘de Zwitserse kettingzaag van scripttalen’ gekregen vanwege zijn flexibiliteit en kracht, [19] en ook vanwege zijn lelijkheid. [20] In 1998 werd het ook wel de ‘ducttape die het internet bij elkaar houdt’ genoemd, met verwijzing naar zowel het alomtegenwoordige gebruik als lijmtaal als de vermeende onwettigheid ervan [21].

CGI

Bij computergebruik biedt Common Gateway Interface (CGI) een standaardprotocol waarmee webservers programma’s kunnen uitvoeren die worden uitgevoerd zoals consoletoepassingen (ook wel opdrachtregelinterfaceprogramma’s genoemd) die worden uitgevoerd op een server die dynamisch webpagina’s genereert. Dergelijke programma’s staan bekend als CGI-scripts of eenvoudigweg als CGI’s. De specifieke kenmerken van hoe het script door de server wordt uitgevoerd, worden bepaald door de server. In het gewone geval wordt een CGI-script uitgevoerd op het moment dat een verzoek wordt gedaan en wordt HTML gegenereerd. [1]

Kort gezegd stuurt een HTTP POST-verzoek van de client de HTML-formuliergegevens via standaardinvoer naar het CGI-programma. Andere gegevens, zoals URL-paden en HTTP-headergegevens, worden gepresenteerd als procesomgevingsvariabelen.

ASP.NET

Gelijkt op PHP maar is veel professioneler en je betaalt er ook voor.

ASP.NET is een open-source [2] server-side webtoepassingsframework ontworpen voor webontwikkeling om dynamische webpagina’s te ontwikkelen die door Microsoft zijn ontwikkeld om programmeurs in staat te stellen dynamische websites, webtoepassingen en webservices te bouwen.

Het werd voor het eerst uitgebracht in januari 2002 met versie 1.0 van het .NET Framework en is de opvolger van Microsoft’s Active Server Pages (ASP) -technologie. ASP.NET is gebaseerd op de Common Language Runtime (CLR), waardoor programmeurs ASP.NET-code kunnen schrijven met behulp van elke ondersteunde .NET-taal. Met het ASP.NET SOAP-uitbreidingsraamwerk kunnen ASP.NET-componenten SOAP-berichten verwerken.

De opvolger van ASP.NET is ASP.NET Core. Het is een herimplementatie van ASP.NET als een modulair webframework, samen met andere frameworks zoals Entity Framework. Het nieuwe framework maakt gebruik van het nieuwe open-source .NET Compiler Platform (codenaam “Roslyn”) en is platformoverschrijdend. ASP.NET MVC, ASP.NET Web API en ASP.NET-webpagina’s (een platform dat alleen Razor-pagina’s gebruikt) zijn samengevoegd tot een uniforme MVC 6. [3]

Python

komt nu terug in de belangstelling omdat het een belangrijk onderdeel is van cryptoprogrammeren. Steeds meer mensen wagen zich aan het programmereb met eebn eigen munt maar ook heeft de blockchain, de achterliggende technolofie veel andere toepassingen.

https://www.learnpython.org/
https://www.codecademy.com/learn/learn-python
https://www.python.org/about/gettingstarted/
https://www.sololearn.com/Course/Python/
https://www.programiz.com/python-programming

https://www.python.org/downloads/

Python is een geïnterpreteerde, algemene programmeertaal op hoog niveau. Gemaakt door Guido van Rossum en voor het eerst uitgebracht in 1991, benadrukt de ontwerpfilosofie van Python de leesbaarheid van code met het opmerkelijke gebruik van aanzienlijke witruimte. De taalconstructies en objectgeoriënteerde aanpak zijn bedoeld om programmeurs te helpen bij het schrijven van duidelijke, logische code voor kleine en grote projecten. [27]

Python wordt dynamisch getypt en afval verzameld. Het ondersteunt meerdere programmeerparadigma’s, waaronder procedureel, objectgeoriënteerd en functioneel programmeren. Python wordt vaak beschreven als een taal “inclusief batterijen” vanwege de uitgebreide standaardbibliotheek. [28]

Python werd in de late jaren 1980 ontworpen als een opvolger van de ABC-taal. Python 2.0, uitgebracht in 2000, introduceerde functies zoals lijstbegrippen en een afvalinzamelsysteem dat referentiecycli kan verzamelen. Python 3.0, uitgebracht in 2008, was een ingrijpende herziening van de taal die niet volledig achterwaarts compatibel is, en veel Python 2-code werkt niet ongewijzigd op Python 3. Vanwege bezorgdheid over de hoeveelheid geschreven code voor Python 2, ondersteuning voor Python 2.7 (de laatste release in de 2.x-serie) werd verlengd tot 2020. Taalontwikkelaar Guido van Rossum was tot juli 2018 exclusief verantwoordelijk voor het project, maar deelt nu zijn leiderschap als lid van een vijfkoppige stuurraad. [29] [30] [31]

Python-tolken zijn beschikbaar voor veel besturingssystemen. Een wereldwijde gemeenschap van programmeurs ontwikkelt en onderhoudt CPython, een open source [32] referentie-implementatie. Een non-profit organisatie, de Python Software Foundation, beheert en stuurt middelen voor de ontwikkeling van Python en CPython.

Ruby

Ruby is een geïnterpreteerde, algemene programmeertaal op hoog niveau. Het werd ontworpen en ontwikkeld in het midden van de jaren 1990 door Yukihiro “Matz” Matsumoto in Japan.

Ruby wordt dynamisch getypt en afval verzameld. Het ondersteunt meerdere programmeerparadigma’s, waaronder procedureel, objectgeoriënteerd en functioneel programmeren. Volgens de maker werd Ruby beïnvloed door Perl, Smalltalk, Eiffel, Ada, Basic en Lisp. [13] [14]

admin

Other posts by

Verified by ExactMetrics